Browsing LSP-Jurnal Ilmiah Dosen by Author "Nafi, Ahmad"
Now showing items 1-5 of 5
-
Gambaran Sistem Penyelenggaraan Makanan di Pondok Pesantren, Kabupaten Jember
Ningtyias, Farida Wahyu; Prasetyowati, Irma; Astuti, Ida Srisurani Wiji; Muslichah, Siti; Nafi, Ahmad; Haryono, Ahmad (2018-10-26)The good procurement of the food in a boarding school has guarantee the nutritional needs of the students. This study aims to describe the implementation of the food in the boarding school in the district of Jember. This ... -
Indeks Glikemik Beras Analog dari Mocaf dengan Substitusi Jagung, Ubi Jalar Ungu dan Wortel
Diniyah, Nurud; Firdaus, Lutfi; Windrati, Wiwik Siti; Nafi, Ahmad; Prasetyo, Aris; Subagio, Achmad (2018-04-30)Tujuan Penelitian ini adalah untuk mengetahui IG beras analog berbahan dasar mocaf dengan substitusi tepung jagung, tepung ubi jalar ungu dan Dite.rima 08.2016 Oire\isj 10.2016 Disetujui 12.2016 worteJ. Nilai IG dan ... -
KARAKTERISTIK BERAS ANALOG MENGGUNAKAN HOT EXTRUDER TWIN SCREW
Diniyah, Nurud; Puspitasari, Amelia; Nafi, Ahmad; Subagio, Achmad (2017-10-27)Tujuan penelitian ini adalah untuk mempelajari sifat fisik, kimia dan organoleptik dari beras analog berbahan dasar mocaf, tepung jagung dan ubi ungu. Sampel yang digunakan terdiri dari 2 formulasi beras analog menggunakan ... -
KARATERISTIK TEPUNG KEDELAI DARI JENIS IMPOR DAN LOKAL (VARIETAS ANJASMORO DAN BALURAN) DENGAN PERLAKUAN PEREBUSAN DAN TANPA PEREBUSAN
Gozalli, Muhammad; Nurhayati, Nurhayati; Nafi, Ahmad (2017-03-30)Soybean is the raw material that has a high protein. Indonesian soybean consumption per capita increased from 8.13 kg in 1998 to 8.97 kg in 2004. Soybean flour is the intermediete food. Soybean flour in the market was ... -
Prediction of Carbohydrate-Protein Interaction in Cassava Starch-Casein Blended Edible Films
Lindriati, Triana; Herlina, Herlina; Nafi, Ahmad; Praptiningsih, Yhulia (2018-02-06)The aim of this research was to study protein-carbohydrate interaction in edible films. Edible films were made from a blend of cassava starch and casein. Tensile Strength (TS), percentage elongation (%E) and Solubility (S) ...