• Login
    Search 
    •   Home
    • LECTURER SCIENTIFIC PUBLICATION (Publikasi Ilmiah)
    • Abstract Journal
    • Pertanian
    • Search
    •   Home
    • LECTURER SCIENTIFIC PUBLICATION (Publikasi Ilmiah)
    • Abstract Journal
    • Pertanian
    • Search
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Search

    Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

    Filters

    Use filters to refine the search results.

    Now showing items 1-4 of 4

    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Thumbnail

    Pengembangan Potensi Lokal untuk Bahan Baku Pangan dan Industri sebagai Usaha Meningkatkan Ketahanan Pangan Nasional 

    Rofiq, Aunur; Subagio, Achmad (PERUM BULOG, 2009-04-10)
    Dengan pertumbuhan penduduk yang tinggi, sampai saat ini kecukupan kalori dan protein masyarakat lndonesia, masih rendah. Untuk itu, diperlukan penggalian sumber protein dan karbohidat alternatif, seperti ubi kayu dan ...
    Thumbnail

    Mencari lkon Pergerakan Nasionalisme Pangan Indonesia 

    Subagio, Achmad (PEUM BULOG, 2009-10-10)
    Saat ini lndonesia sedang disibukkan oleh agenda-agenda politik, mulai dari pemilu legislatif, hingga Pemilihan presiden, dan terorisme, serta hubungan KPK-POLRI-Kejaksaan. Di pihak lain, bencana alam, kecelakaan, wabah ...
    Thumbnail

    Mocaf, Pertama di Dunla 

    Subagio, Achmad (Majalah Trubus, 2009-08-01)
    Indonesia kembali memecahkan rekor dunia berkat temuan Dr Achmad Subagio. Peneliti dari Fakultas Teknologi Pertanian Universitas Jember itu berhasil menemukon mocaf, produk olahan terbaru dari singkong Manihot esculenta. ...
    Thumbnail

    Development of Non-oilseed Legumes as a source of Protein to Strengthen Food Security in Marginal Areas 

    Subagio, Achmad; Siti Windrati, Wiwik; Witono, Yuli; Nafi', A. (Southeast Asean Food Science and Technology (SEAFAST) Center - Bogor Agriculture University, 2009-10-27)
    Abstract One of the best potential crops for food diversification is cassava with carbohydrate, especially starch as the major component. We have successfully developed original modified cassava flour, called MOCAL or ...

    UPA-TIK Copyright © 2024  Library University of Jember
    Contact Us | Send Feedback

    Indonesia DSpace Group :

    University of Jember Repository
    IPB University Scientific Repository
    UIN Syarif Hidayatullah Institutional Repository
     

     

    Browse

    All of RepositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    Discover

    AuthorSubagio, Achmad (4)Nafi', A. (1)Rofiq, Aunur (1)Siti Windrati, Wiwik (1)Witono, Yuli (1)Subjectdevelopment, food security, MOCAL/MOCAF, industrialization (1)lkan, ketahanan pangan, kelapa, koro-koroan, potensi local dan ubi kayu (1)lkon, ketahanan pangan, nasianalisme, dan patensi lokal (1)Mocaf, Singkong, Tepung (1)... View MoreDate Issued
    2009 (4)
    Has File(s)Yes (4)

    UPA-TIK Copyright © 2024  Library University of Jember
    Contact Us | Send Feedback

    Indonesia DSpace Group :

    University of Jember Repository
    IPB University Scientific Repository
    UIN Syarif Hidayatullah Institutional Repository