• Login
    Search 
    •   Home
    • LECTURER SCIENTIFIC PUBLICATION (Publikasi Ilmiah)
    • Search
    •   Home
    • LECTURER SCIENTIFIC PUBLICATION (Publikasi Ilmiah)
    • Search
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Search

    Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

    Filters

    Use filters to refine the search results.

    Now showing items 1-10 of 46

    • Sort Options:
    • Relevance
    • Title Asc
    • Title Desc
    • Issue Date Asc
    • Issue Date Desc
    • Results Per Page:
    • 5
    • 10
    • 20
    • 40
    • 60
    • 80
    • 100
    Thumbnail

    Education of Nutrition and Food Technology Practice in Food Insecurity Group of 1000 First Day of Life Escalated Nutritional Concern 

    Marchianti, Ancah Caesarina Novi; Sakinah, Elly Nurus; Diniyah, Nurud (2018-03-28)
    There are still many nutrition problems in the food insecurity group of the 1000 First Day of Life (1000 FDL), which require intensive handling. Health report data from Jember Health Office showed that in 2015, there ...
    Thumbnail

    Pendugaan Umur Simpan “Beras Cerdas” Berbasis Mocaf, Tepung Jagung Menggunakan Metode Accelerated Shelf-Life Testing (ASLT) Pendekatan Arrhenius 

    Diniyah, Nurud; Giyarto, Giyarto; Subagio, Achmad; Akhiriani, Resti Agustin (2017-10-27)
    “Beras cerdas” merupakan beras tiruan yang dibuat dari bahan-bahan non beras dan non terigu dengan menggunakan ekstruder ulir ganda. Bahan baku “beras cerdas” meliputi mocaf, tepung jagung, susu skim, air, alginat, STPP, ...
    Thumbnail

    AKTIVITAS ANTIOKSIDAN DAN KANDUNGAN SERAT DARI BERBAGAI JENIS TEMPE KORO 

    Diniyah, Nurud (2017-10-27)
    Koro-koroan mempunyai kandungan protein yang tinggi sehingga berpotensi menjadi bahan pangan sumber protein nabati untuk pensubstitusi kedelai, sehingga dapat mengurangi ketergantungan impor kedelai. Tempe adalah salah ...
    Thumbnail

    KARAKTERISASI TEMPE KORO PEDANG (CANAVALIA ENSIFORMIS (L)) YANG DIBUAT DENGAN VARIASI PERSENTASE RAGI DAN JENIS PENGEMAS 

    Diniyah, Nurud; Windrati, Wiwik Siti; Maryanto, Maryanto; Purnomo, Bambang Herry; Wardani, Windi (2017-10-27)
    Tempe merupakan salah satu makanan tradisional Indonesia yang dibuat melalui proses fermentasi dan mengandung nutrisi yang tinggi. Selama proses fermentasi, komponen-komponen yang kompleks akan dihidrolisis oleh kapang ...
    Thumbnail

    SIFAT PASTA MOCAF (MODIFIED CASSAVA FLOUR) MENGGUNAKAN RAPID VISCO ANALYZER 

    Putri, Nia Anani; Diniyah, Nurud; Subagio, Achmad (2017-10-27)
    MOCAF merupakan praduk turunan dan lepung ubi kayu yang menggunakan prinsip memodifikasi sal secera fermentasi. Dewasa int, MOCAF diguneken sebagel bahan pensubstilusi pade herbagei produk pangan saperti produk bakery, ...
    Thumbnail

    KARAKTERISTIK NUGGET YANG DIBUAT DENGAN VARIASI RASIO JAMUR MERANG (Volvariella volvaceae) DAN TEPUNG KORO PEDANG (Canavalia ensiformis L.) 

    Diniyah, Nurud; Nafi', Ahmad; Fachirah, Zakiyatul (2016-11-02)
    The aim of this study was to determine the effect of rasio mushroom and jack bean flour on the physical, chemical and organoleptic characteristic in the nugget product. This study used a randomized block design with one ...
    Thumbnail

    KARAKTERISTIK MIE KERING TERBUAT DARI TEPUNG SUKUN (Artocarpus altilis) DAN PENAMBAHAN TELUR 

    Biyumna, Utiya Listy; Windrati, Wiwik Siti; Diniyah, Nurud (2017-10-31)
    Dry noodle is dry food product that is usually made from wheat flour with food ingredients and food additives permitted. Breadfruit is a high carbohydrate of food as much as 78.9% if the breadfruit was bundled. High ...
    Thumbnail

    Perubahan Kandungan Asam Fitat dan Asam Sianida (HCN) Pada Pre- Proses Koro- koroan 

    Diniyah, Nurud; Windrati, Wiwik Siti (2017-10-27)
    Enamjenis koro yaitu benguk (Mucuna pruriens L.D.Cvar. utilis), komak (Lablab purpureus (L.) sweet), kratok hitam, merah, putih (Phaseolus lunatus L.) dan pedang (Canavaliaensiformis) merupakan tanaman kacang-kacangan ...
    Thumbnail

    FORMULASI TEPUNG KOMPOSIT DARI TERIGU, KECAMBAH JAGUNG, DAN RUMPUT LAUT PADA PEMBUATAN MI KERING 

    Jannah, Roudotul; Sukatiningsih, Sukatiningsih; Diniyah, Nurud (2017-10-27)
    Inovasi pembuatan mi dari kecambah jagung dan rumput laut bertujuan untuk mengurangi penggunaan terigu dengan pemanfaatan komoditi lokal. Selain untuk meningkatkan nilai gizi dan fungsionalnya, adanya proses perkecambahan ...
    Thumbnail

    KARAKTERISTIK FISIKOKIMIA DAN FUNGSIONAL TEKNIS TEPUNG KORO KRATOK (Phaseolus lunatus L.) TERMODIFIKASI YANG DIPRODUKSI SECARA FERMENTASI SPONTAN 

    Nafi', Ahmad; Diniyah, Nurud; Hastuti, Febriani Tri (2017-10-27)
    Lima bean (Phaseolus lunatus L.) has a high bioavailability and good of amino acids balanced. Lima bean was pontentially used as a food ingredient on food manufacturing. In order to enhance its properties, the bean flour ...
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • . . .
    • 5

    UPA-TIK Copyright © 2024  Library University of Jember
    Contact Us | Send Feedback

    Indonesia DSpace Group :

    University of Jember Repository
    IPB University Scientific Repository
    UIN Syarif Hidayatullah Institutional Repository
     

     

    Browse

    All of RepositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CommunityBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

    My Account

    LoginRegister

    Discover

    Author
    Diniyah, Nurud (46)
    Subagio, Achmad (16)Windrati, Wiwik Siti (15)Maryanto, Maryanto (5)Nafi', Ahmad (5)Purnomo, Bambang Herry (4)Marchianti, Ancah Caesarina Novi (3)Sakinah, Elly Nurus (3)Yuwana, Nugraha (3)Fauzi, Mukhammad (2)... View MoreSubjectMOCAF (5)mocaf (3)antioksidan (2)cassava (2)fermentasi (2)Isolat protein (2)jagung (2)Kalium hidroksida (KOH) (2)Koro-koroan (2)Mocaf (2)... View MoreDate Issued2017 (21)2014 (10)2018 (9)2019 (5)2016 (1)Has File(s)Yes (46)

    UPA-TIK Copyright © 2024  Library University of Jember
    Contact Us | Send Feedback

    Indonesia DSpace Group :

    University of Jember Repository
    IPB University Scientific Repository
    UIN Syarif Hidayatullah Institutional Repository