Now showing items 51-55 of 55

    • TEKNOLOGI PENGOLAHAN GULA COKLAT CAIR NIRA SIWALAN (Borassus flabellifer L.) 

      Diniyah, Nurud; Wijanarko, Simon Bambang; Purnomo, Hari (2014-01-16)
      The aims of this research were to find out the effect of different levels of Brix degree in vacuum method to the sugar products and to compare the vacuum evaporation with traditional method (open pan) to the quality of ...
    • Terapi Bahan Pangan Fungsional Terpadu dalam Minuman Nutrafosin Berisi Fruktooligosakarida dan Inulin pada Penyandang Diabetes Tipe-2 

      Tejasari; Miswar; Ali Santoso (2015-07-08)
      Inulin extracted from Dahlia pinnata root crop using etanol 30% and fructooligosaccharides (FOS) produced by sucrose fermentation by Aspergilus niger, were added in formulation of Nutrafosin beverage thru wet homogenizing ...
    • TUTORIAL RINGKAS ArcGIS-10 

      Indarto; Faisol, Arif (2013-06-21)
      ArcGIS merupakan perangkat lunak sistem informasi geografis yang dikembangkan oleh Environmental System Research Institute (ESRI). ArcGIS merupakan pengembangan dari ArcView 3.x dan Arcinfo 7.2 workstation dan dirilis ...
    • UJI KEANDALAN MODEL SACRAMENTO PADA DAS BEDADUNG DAN DAS KLOPOSAWIT 

      Wahyuningsih, Sri; Novita, Elida; Indarto (2013-06-21)
      Sacramento model is once of rainfall runoff Library (RRL) model which used to measure the flow components that include rainfall, evaporation and discharge. Sacramento model using soil moisture measurements to simulate the ...
    • UJI STABILITAS ANTOSIANIN PADA KULIT TERUNG 

      Diniyah, Nurud; Susanto, Tri; Nisa, Fithri Choirun (2014-01-16)
      Tujuan dari penelitian ini adalah untuk menguji stabilitas antosianin dari kulit terung dengan jenis Kopek yang dihasilkan dari ekstraksi menggunakan pelarut HCI dalam etanol dengin kolsentrasi 1,00 N. Uji stabilitas ...